lauantai 17. joulukuuta 2011

Rocky Coast Cardigan


Sain viimekuun puolella valmiiksi elämäni ensimmäisen villatakin. Olen yhden villapaidan saanut yläasteella valmiiksi, mutta muuten on vaatteet jääneet yleensä jo ensimmäisen kerän aikana kesken, kun inspiraatio kertakaikkisesti lopahtaa ihan kesken. Olen vuosia ajatellut, ettei minusta ole neulomaan vaatteita. Toinen ongelma on ollut se, että villatakkiohjeet ovat kauhean paksuille langoille, enkä kykene käyttämään sellaisia, kun niihin tukehtuu. Tämä kaikki muuttui tänä syksynä. Näin syksyn Interweave Knitsin ja rakastuin Dahlia Cardiganiin ja sitä myöten alkoi suunnaton innostus villatakkeihin. Dahliasta enemmän sitten, kun saan sen pingotettua ja kuvattua, mutta nyt saa loistaa Rocky Coast.


Projekti: Rocky Coast Cardigan (Ravelry)
Ohje:  Rocky Coast Cardigan by Hannah Fettig (Coastal Knits)
Koko: M
Lanka: Kanervanvärinen Garnstuio Drops Lima
Menekkki: 565 grammaa
Puikot: KnitPro Symfonie 4,5 mm 100 cm pyöröpuikko
            KnitPro Symfonie 4,5 mm 20 cm sukkapuikot
Fiilis: Ihana! Niin ihana! Ja lämmin! :D

Olen seurannut pitkään Never Not Knitting -podcastia ja sitä myöten tutustunut Coastal Knits -kirjaan jo ennen sen julkaisua podcastin ja blogin kautta. Ajattelin, ettei minulla ole mahdollisuutta tilata kirjaa ja yritin olla katsomatta sen ihania ohjeita netistä. En kuitenkaan raaskisi tilata kirjaa Jenkkilästä asti. Sitten kuulin, että Coastal Knitsiä oli tulossa Lumoavaan lankaan ja olin tietenkin ensimmäisenä ennakkovarauslistalla. Minä, kuten moni muukin olin ihastunut Rocky Coast -villatakkiin. Mielessäni alkoi aika äkkiä välkkymään kanervanvärinen Rocky Coast. Ostin langat ja jouduin ostamaan paksummat puikotkin. Yhdeksän päivää tikutin kiihkeästi, enkä meinannut malttaa mennä nukkumaan, kun halusin villatakin päälleni.


Pidän tästä kovasti sekä neuleprojektina että vaatteena. Ohje on selkeä ja malli on kropalleni aivan ihanteellinen. Ylhäältä alas neulottuun rakenteeseen oli kiva tutustua. Koko pitää valita muutamaa rinnanympärystä suuremmaksi. Neuloin koon 43" mukaan ja normaalisti käytän kokoa 38. Langaksi valitsin Dropsin Alpakkajuhlatarjouksesta Limaa eikä villatakille tullut hintaa paljoakaan, jos ei laske mukaan kirjaa ja puikkoja. Kirjasta teen seuraavaksi Gnarled Oak Cardiganin, johon olen ostanut Rowanin Felted Tweediä värissä Bilberry eli mustikka, joten koko kirjan hintaa ei voi Rocky Coastiin laskea. Varmasti neulon muitakin projekteja Coastal Knitsistä. Tiesin, että Lima ehkä hiukan nyppyyntyy, mutta aion hankkia jonkinlaisen nypynpoistajan ja pitää tämän kyllä käyttökunnossa. Onneksi villatakkeja ei tarvitse kovin usein pesty, sillä Lima ei taida konepesua kestää. Paksu lankakaan ei niin haittaa, kun villatakkia on tarkoitus pitää auki eikä siinä ole mitään kiinnitystä, eikä tule sellaista oloa, että villatakki auki kulkiessa on epäsiistin näköinen.


Ainoa ongelma mallissa on hihat. Ohjeen hihat ovat järjettömän kapeat. Lisäsin kainaloon kokonaisen kuvionkertauksen ylimääräisiä silmukoita ja nostin hihaan kainalosta reippaasti ylimääräisiä silmukoita. Hihoissani on 66 silmukkaa ohjeen 48 sijaan. Kainaloon luomani ylimääräiset silmukat kavensin pois vyötäröä lähestyessäni. Onneksi ohjetta oli helppo muokata. Tein ensin hihat ja siten vasta neuloin lisää pituutta helmaan, jotta lanka varmasti riittää. Kaulukseen meni saman verran lankaa kuin yhteen hihaan eli noin 65 grammaa. Lankaa meni alle 600 gramma, mikä oli minusta yllättävän vähän.


Toista Rocky Coastia en ehkä tee, mutta haaveilen tekeväni samalla ohjeella villatakin jollain toisella pintakuviolla. Katselen varmaan Stitchionaryni läpi. Varmasti löytyy joku kiva. En ole vain vielä päättänyt minkä valitsisin. Suosittelen lämpimästi ohjetta ja koko kirjaa.

Kuten maisemasti varmasti huomaa, vaihdoin kauniin, lumisen Oulun pimeään ja synkkään Suomenlahden rantaan. Tulee musta joulu. :(

14 kommenttia:

Sohvi kirjoitti...

Ei ois pitänyt mennä kertomaan mun hienoista kuvaussuunnitelmista:D Mä en oo raskinut vielä pitää omaani, kun en ole saanut otettua siitä vielä kuvia.

Täälläkään ei enää kovin lumiselta näytä:) Joka paikka on muuttunut ainakin keskustassa harmaaksi sohjoksi, tai peilijääksi...

Judiuni kirjoitti...

Kyllä mä visioin tätä äidin laiturilla kuvaamista jo ennen sitä. :)

Täällä ei ole lumestä ollut tietoakaan ja vettä sataa joka toinen päivä.

Flikka kirjoitti...

Hieno villatakki! Mallikuvio näyttää kivalta, vaikkei sitä kovin tarkkaan noista kuvista näekään. Ja ihana väri, mun lemppari. Kuvauspaikka on kyllä upea, vaikka sää onkin harmaa.

Lankakeiju kirjoitti...

Aivan ihana! Tuo on kyllä tosi kaunis malli ja värikin on kiva. Janopeasti olet saanut sen neulottua.

Neulisti kirjoitti...

Ihana neuletakki. Oon monen tavoin itsekin katsellut sitä hieman sillä silmällä.

Simpura kirjoitti...

Todella upea villatakki ja upeissa maisemissa :)

Heli / Neuleaddiktio kirjoitti...

Siitähän tuli just niin ihana kuin mitä kuvittelinkin että olet tehnyt! :) Ja hienossa maisemassa kuvattu!

Emma kirjoitti...

Upea Rocky Coast, mainio värivalinta! Miullakin sama takki pääsi heti jonoon kun kirjan hain Lumoavasta! Olisi ollut kiva nähdä lähikuviakin siun versiosta :)

Judiuni kirjoitti...

Kiitos kaikille ihanista kommenteista. Täytynee ottaa lähikuvia joku päivä. :)

tiinaniit kirjoitti...

Voi, siitä tuli tosi ihana! Ja tuo väri on niin kaunis! Mä taisin muuten nähdä jokunen viikko sitten kun neuloit sitä Lumoavassa. :) Mulla on myös tuo takki jonossa, mutta sitä ennen pitäisi kai saada jotain keskeneräisistäkin valmiiksi.

Virve kirjoitti...

Hieno on edelleen! Kävin just tänään hakemassa Lumoavasta oman kirjani, joululahjaksi itselleni. Olisin varmaan ostanut satsin Limaakin samaan syssyyn, ellei lankalähetyksissä olisi ollut harmillista härdelliä. Mukavaa joulun odotusta!

Essi kirjoitti...

Nonih. Nyt pitää sitten minunkin vissiin hankkia tuo kirja, vaikken ensin muka aikonut. Tosi kivan näköinen takki. :)

Anonyymi kirjoitti...

Kuinka kaunis takki ja miten hyvin sopii sinulle sekä väri että malli! Ja mikä taustamaisema... :) Kaunista joulunaikaa, vaikka lumetontakin! <3 t.Silakkapihvi

- Virpi - kirjoitti...

Ihana neuletakki ja mahtava väri. Neuloit sen todella nopeasti. Mukavaa joulun aikaa!