torstai 26. elokuuta 2010

Pipo, ei myssyä

Sain lahjaksi Oprin ohjeen SYTina jokin aika sitten ja se on ollut mielessä jo pidemmän aikaa. Kiitos ohjeesta Tikrunmami!! Sitä oikeaa lankaa ei vaan tullut mieleen. Eilen kaipasin lohtulankaa kovasti. Elämä on heittänyt eteen ennalta-arvaamattomia asioita ja minulla oli viimeinen työpäivä ja muutenkin oli niin kurjaa, että lankaa ja jäätelöä oli parasta saada pian. Kauppareissulla näin Prismassa Novitan Luxus Cloudia, jonka kuvittelin jo lopetetuksi ja hintakin oli kivan pieni. Ostin kaksi kerää pipo ajatuksella. Ajattelin, että se on Oprille liian paksua mutta päätin kokeilla kuitenkin.



Opri on aivan ihana ohje. Malli on aivan minun näköiseni. Siinä on krumeluureja, pitsiä, palmikko ja erikoisia silmukoita. Ei ihan aloittelijoille suositeltava ohje, mutta muuten oikein toteuttamisen arvoinen ja nopea neulottava. Paksummasta langasta huolimatta myssyn sijaan tulikin pipo ja pienennäköinen sellainen. Odotin liian suurta myssyä, joka valahtaisi silmille, mutta tämä on oikein sopiva napakka pipo. Hämmentävää. Minun olisi kyllä pitänyt vaihtaa ohjeenmukaisesti paksumpiin puikkoihin, mutten viitsinyt siirtää Kaikukukkaa toisille puikoille, enkä jostain syystä edes harkinnut Novitan tai perintöpuikkojen ottamista esiin.



En katkaissut vielä lankaa, sillä en ole ihan varma onnistuiko tämä nyt kuitenkaan. Se on kyllä ihanannäköinen ja täysin käyttökelpoinen, mutta jotenkin jäin siihen myssyajatukseen kiinni ja pipo ei ollut ihan sitä mitä ajattelin. Muuten olen oikein tyytyväinen ja minusta tuntuu, että teen toisenkin Oprin, ehkä joululahjaksi tai jotain. On toisaalta aivan ihanaa saada päähine-osastolta lisää onnistumisen iloja, sillä olen kauan pitänyt niitä liian vaikeina. Olen kuitenkiin Magic Loop -tekniikan myötä oppinut tekemään pipoja, ainakin omasta mielestäni. Loopatessa kun voi sovittaa vaikka joka kerroksella, jos siltä tuntuu.

Projekti: Opri (Ravelry)
Ohje: Opri by Mari Muinonen
Koko: noin 56 senttiä
Lanka: Punainen Novitan Luxus Cloud
Menekkki: 68 grammaa
Puikot: Addi Lace 3,5 mm 100 cm pitsipyöröpuikot
Fiilis: Pipo, ei myssy. En oikein tiedä onko se hyvä asia vai ei.




Ensimmäinen Ticowalker on valmis ja täytyy sanoa, että kannattaa kokeilla tätä lanka-ohjeyhdistelmää, jos on Novitan Tico Ticoa varastoissa, eikä tiedä millaiset sukat tekisi. Nämä pelaa hyvin yhteen. Tässä on miesten sukka kokoa 43. Ohjeen toiseksi pienimmällä silmukkamäärällä 84. Mutta lisää näistä sitten, kun olen toisenkin saanut valmiiksi.

3 kommenttia:

Iida kirjoitti...

Älä nyt ihmeessä tuota pura! Tosi kaunis pipo )

MariL kirjoitti...

Kaunis pipo ja todella onnistunut sukka - odotellaan sille yhtä onnistunutta paria. :)

hillanen kirjoitti...

Älä pura, ihana on.