keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Pitsihuiveista ja -huivilangoista



Victorian Trellis -huivin tilanne ei ole oikein mieltäylentävä. Innostus projektiin on liki nollassa ja reunusta puuttuu yli 4 metriä. Mielestäni sopiva haaste Ravelympicseihin. Mitä sitä uusia projekteja väkisellä keksimään, kun haasteita löytyy kulhoista ja paljuista, kun vaan vaivautuu katsomaan pöydän alle. Huivilla on kokoa on liikaa ja tarvetta sille ei taida olla, mutta ompahan sitten luksusta, jos ja kun huivi on valmis. Vähän samantyyppinen tilanne on Fifin kanssa. Ei kiinnosta eikä huvita. Kuviota pitäisi Fifiin toistaa enää pari kertaa ja sitten neuloa reunakaavio ja päätellä niin sekin olisi valmis. Onneksi Laminariaan on into päällä. Pääsen suht pian reunakaavioon ja Ravelryn ohjesivulta löytyvät kaaviot antavat ilmeisesti hyvää vinkkiä langan riittävyyteen. Uskon Laminarian valmistuvan aika pian ja pääsevän käyttöön.



Voiko lankavarastojen paisumista jotenkin estää? Miten aloittaa lankalaihdutus tai -lakko, kun tulee jatkuvasti mahdollisuuksia ja tarpeita uusille langoille? Taas menin sortumaan lankaostoksiin, mutta pitihän sitä ostaa, kun halvalla sai ja väri on aivan ihana. Mistä oikeasti saa vitosella käsinvärjätyn liki 800 metrin vyyhdin pitsilankaa? Ei juuri mistään. Ja posti toimitti postilaatikkoon vuorokaudessa langan laatikkoon. Kätevää. Handpaintedyarn.com Lace värissä Hydrangea eli hortensia. Ensivaikutelma oli suttuinen vyyhti, mutta lanka on unelmanpehmeää ja väri on aivan hurmaava. Alotin jo kerimisen, sillä vyyhti ei jotenkin ole ollenkaan houkuttelevannäköinen. Tämän haluaisin saada puikoille, mutta ensin pitäisi melkeinpä saata sekä Fifi että Laminaria pois puikoilta. Projekteja on kesken aivan liikaa. Rick-sukan tosin purin maanantai-iltana, kun tuli illan leffasta jotenkin paha mieli ja se piti johonkin purkaa, että saisin nukuttua. Lanka oli loppumassa joka tapauksessa kesken, joten suurta vahinkoa ei tainnut päästä käymään.

1 kommentti:

berenike kirjoitti...

Todella kauniin väristä tuo violetti lanka, siitä tulee varmasti todella kaunis neule! Lankalakon aloittaminen oli todella rankkaa, kun joka paikasta tupsahti aina jotain ostettavaa lankaa, mutta nyt niiden ohi käveleminen on helpompaa :D nim. merk. Entinen Lankahamsteri, Nykyinen Neiti Kohtuus :D